Wijzigingen Belastingdienst procedure beschermingsbewind

Per 15 februari as. zal de Belastingdienst haar procedures wijzigen omtrent de verwerking van het beschermingsbewind. Hieronder treft u het volledige bericht:

Naar aanleiding van signalen vanuit bewindvoerders wijzigt de Belastingdienst per 15 februari het proces rondom het registeren van het rekeningnummer voor onder beschermingsbewind gestelden. In het huidige proces van administreren kan een onder bewind gestelde, zonder medewerking van de bewindvoerder, het rekeningnummer aanpassen. Na 15 februari is dat niet meer mogelijk.

Door deze aanpassing is het niet meer nodig om bij het aanmeldproces bewijslast mee te sturen met betrekking tot het rekeningnummer. Wel moet altijd een kopie van de beschikking onder beschermingsbewindstelling meegestuurd worden bij het aanmelden/wijzigen of beëindigen van beschermingsbewind.

Naar aanleiding van deze aanpassingen zal de belastingdienst per 15 februari een nieuwe versie van het aanmeldformulier beschikbaar stellen op de website met daarbij het vriendelijke verzoek vanaf deze datum ook deze nieuwe versie in gebruik te nemen.

 

Terug naar het overzicht